Menu

Lämmitystapojen vertailua ja valintaa


Uudistalon LVI-työt ovat tärkeä osa asumisviihtyvyyttä

LVI-järjestelmän asentaminen uudistaloon on mahdollista vain kokeneen LVI-urakoitsijan avulla. Jos nykyinen LVI-järjestelmäsi ei toimi niin kuin sen kuulusi, on tärkeää ottaa yhteyttä LVI-alan toimijaan järjestelmän korjaamiseksi. Tervetuloa blogin pariin, tämänkertaisena aiheena on uudistalon LVI-työt sekä LVI-huollot.

Jossain vaiheessa kodinomistajana tarvitset LVI-urakoitsijan. LVI-työt sisältävät kodin lämmityksen, ilmastoinnin sekä ilmanvaihdon toimivuuden takaamisen. Termi "LVI" viittaa siis myös kotisi ilmastointijärjestelmiin, jotka kuljettavat lämmitettyä tai jäähdytettyä ilmaa talossa pitääkseen sisäilman lämpötilan miellyttävänä. LVI-urakoitsijan tehtävänä on asentaa, säätää ja ylläpitää näitä järjestelmiä. LVI-urakoitsijat voivat tarjota LVI-huoltojen lisäksi lämminvesivaraajan ja muiden vesipohjaisten lämmitysjärjestelmien korjaus- sekä huoltopalveluja. Nämä järjestelmät toimivat aivan eri tavalla kuin LVI-järjestelmät, ja siksi ne vaativat erilaista osaamista.

LVI-työt sisältävät asunnon lämmityksen, ilmanvaihdon sekä veden

Jos ilmastointilaitteesi, ilmalämpöpumppusi tai putkistosi tarvitsee asennusta, korjausta tai huoltoa, sinun kannattaa kutsua ammattilainen apuun. Vaikka useimmat LVI-urakoitsijat ja -yritykset ovat koulutettuja lämmityksen, ilmanvaihdon ja ilmastoinnin alalla, jotkut teknikot tunnetaan paremmin siitä, että he keskittyvät johonkin näistä erityisalueista. Tutustu eri LVI-urakoitsijoihin tarkemmin kun etsit itsellesi sopivaa tekijää. Lämmityksen, ilmanvaihdon, ilmastoinnin hoitamisen lisäksi LVI-urakoitsijat voivat tarjota ilmakanavien puhdistuspalvelua. Kyseessä on LVI-järjestelmien huoltotoimenpide, jolla varmistetaan laadukas ilmanlaatu ja poistetaan pölyä ilmastointikanavasta. Kun LVI-urakoitsijat tekevät LVI-järjestelmien huoltotöitä, he tarkastavat laitteet ja varmistavat, että kaikki toimii oikein. Tähän voi sisältyä vesiputkiston tarkastaminen vuotojen varalta, termostaattien testaaminen, ilmanvaihto suodattimien vaihtaminen sekä ilmalämpöpumpun kylmäainetasojen tarkistaminen.

Uudistalon LVI-työt ovat tärkeä osa asumisviihtyvyyttä

LVI-suunnittelun yhteydessä tehdään asumisen viihtyvyyden kannalta tärkeitä ratkaisuja. Tavoitteena on saada toimiva, viihtyisä, turvallinen sekä energiataloudellinen koti. Joten uudistaloa suunnitellessa täytyy miettiä tarkkaan millaiset talotekniset systeemit sekä rakennusmaterialit valitsee. Kun asuinrakennuksen LVI-järjestelmä mitoitetaan oikein sekä energiatehokkaasti, säästetään kustannuksissa että myös energiaan kulutuksessa. Hyvässä ja toimivassa LVI-suunnittelussa pyritään rakentamaan kaikille LVI-järjestelmille ja putkistoille mahdollisimman lyhyet kulkureitit. Näin syntyy esimerkiksi vähemmän lämpöhävikkiä. Käytännössä lyhyen putkistojen rakennus tarkoittaa, että märkätilat, keittiö ja WC-tilat sijoitetaan lähelle toisiaan. Turhia neliöitä tulisi suunnittelussa myös välttää. Kaikkien rakenteiden, ovien ja ikkunoiden tulee olla hyvin eristettyjä, jotta lämpö ei pääse karkaamaan. LVI-huollot Helsingissä tekee esimerkiksi Vesijohtoliike J. Laitinen Oy.

minusta

Lämmitystapojen vertailua ja valintaa

Kiinnostaako eri lämmiysratkaisut? Tulit oikeaan paikkaan, sillä täällä kerrotaan eri lämmitystavoista Suomessa, sekä vertaillaan myös niitä toisiinsa. Käydään läpi eri lämmitystapojen hyviä ja huonoja puolia, kustannuksia, asennusta ja käyttöä. Puntaroimme eri vaihtoehtoja monista eri näkökulmista. Myös eri rakennustyyppeihin perehdytään tarkemmin, sillä eri rakennukset voivat tarvita hyvin toisistaan poikkeavia ratkaisuja. Mielenkiinnosta kurkataan myös naapurimaihin, että miten he hoitavat lämmitysasioitaan ja minkälaisia eroja niissä on Suomeen. Toinen mielenkiintoinen näkökulma tuodaan historian kautta, eli katsotaan minkälainen historia eri lämmitystapojen takana on ja kuinka ne ovat muuttuneet vuosien aikana. Mutta pääosin keskitytään tähän päivään ja käytännön neuvojen antamiseen. Toivottavasti saat paljon hyötyä lämmitystavan valintaan ja pystyt tekemään päätöksiä varmemmin mielin.

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

LVI-työt varmistavat kiinteistöjen toimivuuden
27 June 2024

LVI-työt, eli lämpö-, vesi- ja ilmanvaihtojärjeste

Asennus ilmalämpöpumpulle ja ilmavesilämpöpumpulle on ammattilaisen työtä
24 April 2024

Ilmalämpöpumppu ja ilmavesilämpöpumppu ovat molemm

Lämpöpumpun huolto: tärkeä osatekijä optimaalisen toiminnan varmistamiseksi
15 February 2024

Säännöllinen lämpöpumpun huolto on keskeinen osate

Muovihitsaus – tekniikka muoviosien yhteen liitämiseen
13 November 2023

Muovihitsauksen on tapa liittää muovikappaleita to

Kylmälaitteen huolto takaa kylmäketjun turvallisuuden
11 August 2023

Ruokailu ja ruuan valmistus ovat nykypäivänä erila

tag